Bli Servitør


Restaurantens ansikt utad

Servitøren er bedriftens salgsrepresentant og bindeleddet mellom gjest og kjøkken, som skal administrere bestillinger og servere riktig mat med riktig drikke og til rett tid. Servitøren skal vite nok om mat og drikke til å gi gjesten gode og riktige råd om valgmulighetene. bak dette ligger solide kunnskaper om mat og viner, borddekking og økonomi, hygiene og kommunikasjon, kostholds og ernæringslære, språk, salg og service. Servitøren er enkelt sagt restaurantens ansikt utad og den man husker best etter et restaurantbesøk.

 

For så vel den hjemmekjære som den reiselystne

Reiselivsnæringen er verdens raskest voksende industri, og vil om kort tid være verdens største. dette betyr at hotell- og restaurantbransjen i årene som kommer vil ha et stort behov for faglærte på alle nivåer. For en servitør venter da også en hel verden av muligheter , fra den lokale restauranten eller et  norsk høyfjellshotell, til Paris eller New York.

 

 

Rikelig med Læreplasser, lett å få jobb

 

Som servitør vill du gå en trygg framtid i møte. Det er rikelig med læreplasser, og jobbmulighetene er mange, fra små, intime restauranter, til de store internasjonale hotellene. og du finner deg gjerne jobb i ditt nærmiljø.

 

Hva kreves for å bli servitør?

 

Du må være utadvent og ha godt humør, og du må selvfølgelig trives med mennesker rundt deg. god fysisk form er en forutsetning for å takle et yrke med høyt tempo.

 

Videreutvikling og spesialisering.

 

Etter avsluttet læretid er mulighetene meget gode for videreutvikling eller spesialisering . Med videreutdanning i ledelse er mulighetene gode for arbeid som hovmester, restaurantsjef eller tilsvarende. Spesialisering kan være å utdanne seg som bartender . Med erfaring og videreutdanning vil det være gode muligheter  for arbeid hvor som helst i verden  både i restauranter , på cruiseskip og i flyselskapene. Mange av våre restaurantsjefer og hotelldirektører begynte sin yrkeskariere som lærlinger i kokk- eller servitørfag.