Lærlinger til Paris

3/10/23

10 lærlinger i kokk og servitørfagene fra Møre og Romsdal er i en tre ukers periode i mars/april på hospitering i Paris.

Internasjonaliseringsprosjektet «Skills for the Future 2018-2020 er et samarbeid mellom Opplæringskontoret for Hotell, Restaurant- og Matfag, Fylkeskommunen og Erasmus+ som er finansiert av EU, der Norge deltar som en del av EØS avtalen.

Lærlingene skal i to uker hospitere ved forskjellige restauranter i sentrum av Paris. Siste uken går turen sydover mot Lyon, gastronomihovedstaden i Frankrike. På vei dit skal lærlingene innom fagskoler både i Champagne og Beaujolais   for kursing i vin og mat. Det er tre servitørlærlinger og syv kokkelærlinger fra forskjellige lærebedrifter i Kristiansund, Molde, Ålesund og Angvik deltar. I tillegg til den faglige biten, vil lærlingene få et innblikk i fransk arbeidsliv og kultur. En mottakelse i den Norske ambassade i Paris hører også med. Hospiteringen er tilrettelagt av Kjøkken- og restaurantsjef Jan Roger Blø, ved Molde Fjordstuer og Gilles Farmelart, som er prosjektets tilrettelegger og kontaktperson i Paris.